Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Χριστούγεννα στην Ελλάδα



Ονειρούπολη – Δράμα  Το χωριό του Αγ. Βασίλη!

Ναι, κυρίες και κύριοι, ο Άγιος Βασίλης ζει στην Ονειρούπολη της Δράμας! Καλά διαβάσατε, αν επισκεφτείτε το κέντρο της Δράμας, τον κατάφυτο κήπο και την πλατεία Ελευθερίας θα δείτε με τα ματιά σας το χωριό του Αγίου Βασίλη!

Χαριτωμένα ξύλινα σπιτάκια, διάσπαρτα μέσα στο πάρκο, φιλοξενούν δραστηριότητες για τους μικρούς επισκέπτες. Στο «Ταχυδρομείο» της Ονειρούπολης τα πιτσιρίκια γράφουν γράμματα στον Αη Βασίλη, στο «Εργαστήρι του Αη Βασίλη», με μπογιές, χρώματα και αυτοκόλλητα δημιουργούν επιτραπέζια παιχνίδια, και στο «Σπίτι του Αρκτούρου» εθελοντές της περιβαλλοντικής οργάνωσης βοηθούν τους μικρούς τους φίλους να φτιάξουν αρκουδάκια από πηλό.

Με τόσο πολλές δραστηριότητες την περίοδο των Χριστουγέννων, τα τελευταία χρόνια η ακριτική Δράμα έχει μετατραπεί σε έναν από τους πιο ενδιαφέροντες χειμερινούς προορισμούς.

Φυσικά, δε θα μπορούσαμε να αφήσουμε ασχολίαστο και το φυσικό κάλλος της περιοχής. Η Δράμα είναι από τις λίγες πόλεις στην Ελλάδα, που καταφέρνει να διατηρεί, ένα τόσο όμορφο, φυσικό πάρκο όπως αυτό της Αγ. Βαρβάρας.

Βασιλίτσα –Γρεβενά  Η Βασίλισσα του χιονιού!

Αν πάλι θεωρείτε πως δεν μπορείτε να κάνετε, χριστουγεννιάτικες διακοπές, χωρίς να εξασκήσετε το αγαπημένο σας σκι, έχουμε κι εδώ τη λύση, που ακούει στο όνομα Βασιλίτσα!

Το Εθνικό χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας Γρεβενών εξελίσσεται σε ένα από τα μεγαλύτερα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας, καθώς διαθέτει ήδη μία από τις μεγαλύτερες πίστες, ενώ και με τα νέα έργα αναβαθμίστηκαν σημαντικά και οι προσφερόμενες υπηρεσίες.

Η Βασιλίτσα βρίσκεται 45 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη των Γρεβενών, προς το βορειοδυτικό άκρο του νομού, και χάρη στην άριστη ποιότητα και μεγάλη διάρκεια χιονιού, αλλά και τις άρτιες πίστες, έγινε πολύ γρήγορα γνωστό και απέκτησε φανατικούς επισκέπτες.

Καλάβρυτα, ένα ξεχωριστό χιονοδρομικό!

Στην Επαρχία Καλαβρύτων μπορείτε να επισκεφτείτε πολύ σημαντικά θρησκευτικά, ιστορικά, αρχαιολογικά, φυσιολατρικά και τουριστικά αξιοθέατα. Με πρώτο και καλύτερο για τις χριστουγεννιάτικες αποδράσεις σας το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων, το οποίο βρίσκεται στη ΒΔ πλευρά του Χέλμου σε υψόμετρο 1700μ (Ξερόκαμπος) έως 2340μ (Νεραϊδοράχη). Υπάρχει και εδώ πλούσιο χιονισμένο τοπίο!

Το χιονοδρομικό κέντρο λειτουργεί από το 1988 και διαθέτει 7 αναβατήρες, 12 πίστες, άνετους χώρους στάθμευσης, καφετέριες, εστιατόρια, καταστήματα πώλησης και ενοικίασης εξοπλισμού καθώς και σχολή σκι. Απέχει 14 χιλιόμετρα από τα Καλάβρυτα και 203 χιλιόμετρα από την Αθήνα.

Τέλος, την παραμονή της πρωτοχρονιάς, διοργανώνεται ρεβεγιόν στη μεγάλη σάλα του Chalet, στο Ξερόκαμπο Χελμού (υψομ 1750 μ). με πλούσιο μπουφέ, ποτά, σαμπάνιες, βασιλόπιτες, μουσική, χορό, πυροτεχνήματα και πολλά happenings σας περιμένουν για μια αξέχαστη υποδοχή του νέου έτους 2013...

Ιωάννα Λυτρίδου, Ελένη Τσιβλέρη



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας...