Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Lionel Mesi



Ο Λιονέλ Μεσι είναι ποδοσφαιριστής από την Αργεντινή, που αγωνίζεται στο ισπανικό πρωτάθλημα με την Μπαρτσελόνα και στην εθνική ομάδα της χώρας του. Θεωρείται από πολλούς ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της γενιάς του, έχοντας κερδίσει το βραβείο Χρυσή Μπάλα 4ης σερί φορές (2009, 2010, 2011, 2012) και το βραβείο του Ποδοσφαιριστή της Χρονιάς από την FIFA (2009). Το στιλ του και η ικανότητα του στο γήπεδο έχουν κάνει πολλούς να τον συγκρίνουν με τον θρυλικό Ντιέγκο Μαραντόνα, ο οποίος έχει ο ίδιος «ανακηρύξει» το Μέσι διάδοχό του.


Ο Μέσι ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα . Στα 13 του πέρασε τον Ατλαντικό και εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής της Μπαρτσελόνα, αφού η καταλανική ομάδα τού υποσχέθηκε πλήρη αποκατάσταση ενός σοβαρού ενδοκρινολογικού προβλήματος που αντιμετώπιζε, ενώ ταυτόχρονα ανέλαβε την οικονομική υποστήριξη της οικογένειάς του, η οποία μετακόμισε μαζί του στη Βαρκελώνη.




Τη σεζόν 2004-05 έκανε το ντεμπούτο του στην ανδρική ομάδα και καθιερώθηκε σχεδόν αμέσως, καταρρίπτοντας το ρεκόρ του νεότερου παίκτη που έχει αγωνιστεί σε αγώνα του ισπανικού πρωταθλήματος, καθώς του νεότερου που πέτυχε τέρμα στη διοργάνωση. Ακολούθησε η κατάκτηση πολλών τίτλων, όπως πρωταθλήματα, κύπελλα, το Τσάμπιονς Λιγκ το 2006, 2009 και 2011 καθώς πολλές άλλες διεθνείς διοργανώσεις. Έπαιξε επίσης στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006 και του 2010. Το 2008 στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο κατέκτησε με την ομάδα της χώρας του το χρυσό μετάλλιο.


Στέλιος Θεοδωρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας...