Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Χριστουγεννιάτικες συνταγές


Γιορτινά Muffins Σοκολάτας

Υλικά

200 γρ. ζάχαρη
150 γρ. Flora Soft με βούτυρο
2 αυγά
150 γρ. γιαούρτι ή ξινόγαλο
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
40 γρ. κακάο
5 γρ. σόδα
5 γρ. baking powder
40 γρ. σταγόνες σοκολάτας
1 δόση βανίλια 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το baking powder και τη σόδα μαζί. Αφρατεύουμε στο μίξερ τo Flora Soft με βούτυρο με τη ζάχαρη για 3 λεπτά, προσθέτουμε το ένα αυγό και μετά από 3 λεπτά χτύπημα προσθέτουμε και το άλλο αυγό. Στη χαμηλή πλέον ταχύτητα ρίχνουμε τη βανίλια, το γιαούρτι ή το ξινόγαλο και τέλος προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι, το κακάο, το baking powder και τη σόδα. Τέλος, προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας. Βουτυρώνουμε φόρμες muffins με Flora Soft με βούτυρο και ψήνουμε στους 190°C για 20 λεπτά.

Tea Tip
Η γλυκιά φρουτώδης γεύση του Lipton μαύρο τσάι Φράουλα-Μέντα δένει μοναδικά με τη σοκολάτα των φρεσκοψημένων muffins.

Ντεκόρ:

Λιώνουμε σε μπεν μαρί κουβερτούρα υγείας ή λευκή ή υποβρύχιο βανίλιας και περιχύνουμε τα muffins. Προσθέτουμε ξηρούς καρπούς, smarties ή crispies ζαχαροπλαστικής.



Χοιρινό με μέλι και πορτοκάλι

Υλικά για 8 άτομα

3 κιλά χοιρινό μπούτι ή σπάλα με το δέρμα του
2 πορτοκάλια σε φέτες
1 ξινόμηλο σε φέτες
1 φλιτζ. νερό
6-7 κουταλιές Flora soft με βούτυρο (λιωμένο)

Για τη μαρινάδα

Xυμός 2 πορτοκαλιών
½ φλιτζ. μέλι
1 φλιτζ. κρασί γλυκό σαμιώτικο
1 φλιτζ. κρασί λευκό ξηρό
2 κουταλιές σούπας μουστάρδα Maille Dijon Οriginale (προαιρετικά)
2 ξυλαράκια κανέλας
10 γαρίφαλα
2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο)
Λίγο φρέσκο δενδρολίβανο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Προς το τέλος αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε το χοιρινό να ροδίσει.

Tip:
Για πιο έντονη γεύση μπορούμε να προσθέσουμε στο φαγητό ξύσμα εσπεριδοειδών (πορτοκάλι, λεμόνι, μανταρίνι).

Μπορούμε να συνοδεύσουμε το χοιρινό με πατατούλες, ψημένες με τη φλούδα τους και καρυκευμένες με χοντρό αλάτι, Flora soft με βούτυρο, μουστάρδα και δεντρολίβανο.

Ελένη Τσιβλέρη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας...